Εφημερίδες/Πρώτο Θέμα/2006
Go Now ( 21-07-2008 )

Αυτή ήταν η φράση, λένε οι «γάτες» της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που έθεσε σε κίνηση το μηχανισμό που πρόλαβε ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Την διάβασαν σε ένα e-mail που έστειλε από το Αφγανιστάν ο Χουαμούν Χασάν Ντιπγιαντίπ στον αδελφό του που έμενε στο νότιο Λονδίνο και σπούδαζε Vacation behaviour σε ένα από τα κολέγια της Α.Μ. Η φράση αυτή, ήταν αρκετή για να συλληφθούν 23 άτομα, αλλά το κυριότερο, να επέλθει το μεγαλύτερο «μπάχαλο» στην ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας. Όπως είδαμε στις ειδήσεις οι αρχές της Αυτού Μεγαλειότητας ανακάλυψαν ότι, οι συλληφθέντες ήταν έτοιμοι να δολοφονήσουν μερικές εκατοντάδες αθώους  ανατινάζοντας αεροπλάνα που θα πετούσαν από την Αγγλία προς τις ΗΠΑ με εκρηκτικά που θα μετέφεραν μουσουλμάνες μητέρες στα μπιμπερό των μωρών, αλλά και στις τσάντες με τα καλλυντικά. Πιο απλά, το γάλα του μωρού δεν θα ήταν νουνού αλλά TNΤ, το spray των μαλλιών γλυκερίνη με C4 και το κραγιόν μίνι μασούρι δυναμίτιδας. Αν ούτως είχαν τα πράγματα ο κόσμος σίγουρα δεν πάει καλά γιατί, εκείνος (ή εκείνη) που θέλει να συναντήσει τον Προφήτη (και να πάρει μαζί του/της και 400 καθολικούς, προτεστάντες, ορθόδοξους, βουδιστές, βραχμάνους ή και άθεους (που δεν χρωστάνε και τίποτα) δεν είναι απαραίτητο να μεταφέρει εκρηκτικά στο μπιμπερό. Μπορεί να πιει το ειδικό «γάλα» πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και να το πυροδοτήσει καταπίνοντας τη μίνι μπαταρία των ακουστικών βαρηκοΐας ή προγραμματίζοντας τον βηματοδότη του να εκραγεί μαζί με τη καρδιά του. Με αυτά που γράφω θέλω να πω πως, από τη στιγμή που η παράνοια έφτασε σε αυτό το επίπεδο κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής όσους υπόπτους και αν συλλάβουν οι αρχές της Α,Μ. 

Όμως θέτω το ερώτημα: ποιος είναι ο λόγος να ανατινάξουν 3, 5 ή 10 αεροπλάνα αφού, με ένα απλό e-mail τινάζουν στον αέρα τις δημόσιες αερομεταφορές της Καποτίας και, αν ούτως επιθυμούν, των Η.Π.Α.  Ο Χααμούν Χασαν θα στέλνει ένα μήνυμα σε κάποιον φίλο του που θα λέει go now (στη τουαλέτα, στο σουπερμάρκετ, στο τζαμί, στο σινεμά). Οι γάτες (με πέταλα) της Α.Μ αλλά και οι κατσίκες που δεν μασάνε ταραμά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα κάνουν το μήνυμα intercept (καλό;) και, σε συνεννόηση, θα διατάζουν περτικαλί (μην αλλάξετε την ορθογραφία γιατί θέτετε σε κίνδυνο το Αντιτρομοκρατικό Μου Νομοσχέδιο Νο 2) ή κόκκινο συναγερμό και αν μεν μπορούν συλλαμβάνουν τους αποστολείς αν όχι υποβάλλουν εκατομμύρια επιβάτες σε ενδελεχείς ελέγχους ενώ, παράλληλα, θέτουν νέους όρους για εκείνους που προτίθενται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Οι έλεγχοι (που ήδη γίνονται) μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι  οι επιβάτες πρέπει να μη μεταφέρουν κανένα υγρό ή τζελ, να μεταφέρουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα σε μία διάφανη σακούλα, να βγάζουν σακάκια, παπούτσια, ζώνες, ρολόγια κλπ.

Τη στιγμή όμως που διαβάζετε αυτές τις γραμμές (ή λίγο πριν)ν οι ΥΠ. ΕΞ της Ε.Ε. συζητούν το SEFEE που είναι το σχέδιο για ασφαλείς ευρωπαϊκές πτήσεις στον άμεσο μέλλον ή κάτι τέτοιο.

Πέρα απ’ τα προηγούμενα το SEFEE προβλέπει και άλλα που θα κάνουν τις πτήσεις των ευρωπαίων απόλυτα ασφαλείς. Έτσι, εκτός από τα μηχανήματα ακτίνων Χ που θα σαρώνουν  το ανθρώπινο σώμα σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα (η μέθοδος έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα αδαμαντωρυχεία της Νότιας Αφρικής και στο σύστημα Lodox) προβλέπονται κάμερες που θα «διαβάζουν» τη συμπεριφορά μας στα αεροδρόμια και στα αεροπλάνα. Μόλις «πλακωθείς» με τη συμβία, το φίλο ή τον γκόμενο (που γλυκοκοίταξε τον όμορφο Stewart) η Κάμερα Ανάγνωσης Συμπεριφοράς θα το βλέπει και ο air marshal θα σου περνάει χειροπέδες σε χρόνο dt.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό SEFEE στο αεροπλάνο απαγορεύεται κάθε κίνηση, ενέργεια, ακόμα και σκέψη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή αθώων. Έτσι, στο άμεσο μέλλον δεν θα επιτρέπεται ή έκλυση μεθανίου (αέριο ιδιαίτερα εκρηκτικό), οι παθήσεις του στομάχου (ρέψιμο κλπ) καθώς και επιφωνήματα όπως ωχ, αχ, άουτς, ίιιιι και άααα. Αυτά τα επιφωνήματα η Κάμερα Συμπεριφοράς θα τα εκλαμβάνει ως συνθήματα τύπου go now, go fuck, fuck you, go where κλπ.

Με αυτά που συμβαίνουν προβλέπω ότι θα σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της μία νέα γενιά τρομοκρατών που δεν θα χρησιμοποιεί τις βόμβες αλλά το χιούμορ.

Για παράδειγμα, ένα «go now» θα είναι αρκετό για να γονατίσει τις δημόσιες αερομεταφορές ενώ, ένα «go where» θα κάνει 150.000 αστυνομικούς να ψάχνουν για το που.

Η νέα μέθοδος έχει σαν πλεονέκτημα ότι, τα μόνα θύματα είναι η οικονομία, τα νεύρα και η αντοχή των υπηρεσιών της χώρας που «επιτίθεσαι», αλλά και το γεγονός ότι, όταν σε συλλάβουν δεν θα έχουν τι να σου προσάψουν.

Ξέρω ότι, η πρότασή μου είναι τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά αλλά, αν τη συγκρίνετε με εκείνες του SEFEE θα διαπιστώσετε ότι είναι η πλέον λογική –σε ένα κόσμο που η Λογική έχει πάει, εδώ και χρόνια, διακοπές._Κ.Κ.

 

Σημ: Η απουσία της στήλης στο φύλλο της περασμένης Κυριακής  οφείλεται στο ότι το e-mail δεν «έφυγε» κανονικά      'Αλλα 'Αρθρα

 
     
  Σχεδίαση, Φιλοξενία: Τεχνόπολις Α.Ε. - © 2006-2008 Powered by