Εφημερίδες/Πρώτο Θέμα/2006
Εμείς να είμαστε καλά ( 21-07-2008 )

Πάει καιρός που προσπαθώ να ξυπνήσω ένα πρωί και, όπως παλιά, να πω πως αρχίζει μία καινούρια μέρα, γεμάτη με εργασίες που πρέπει να γίνουν, προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν, σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν. Με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις οθόνες της τηλεόρασης να στάζουν αίμα και θάνατο, με τις ειδήσεις των 8 να ξερνάνε παιδεραστές, TOR M1 και «αποφάσεις» του Οργανισμού Ηνωμένων Παραισθήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ποντίων Πιλάτων), δύσκολα καταφέρνω ακόμα και χαμογελάσω. Πάρε το πλοίο και πήγαινε σε ένα νησί, λένε οι φίλοι. Τι σε νοιάζει αν στο Λίβανο βομβαρδίζουν παιδιά, στο Ιράκ ξεκοιλιάζουν αθώους; Εσύ να ’σαι καλά και άσε τους άλλους να κουρεύονται. Αποκλείεται να σώσεις τον κόσμο ότι και να πεις ή γράψεις. Η αλήθεια είναι ότι κλονίστηκα. Αρκετά έκανες μέχρι τώρα, είπα στον εαυτό μου. Καιρός να αναπαυθείς. Η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία 30 χρόνια, έκανα ότι περνούσε απ’ το χέρι (και το πόδι) μου για να σώσω, πρώτα την Ελλάδα και μετά τον κόσμο. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας δημιούργησα 25.000 ανεξέλεγκτες χωματερές αφού, ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγώ απ’ τα σκουπίδια μου ήταν να τα πετάξω στο βουνό, στο ποτάμι, στο ρέμα, στη παραλία. Στη προσπάθεια να «περνάω καλά» αγόρασα 150.000 ενεργοβόρες «τζιπούρες» και 100.000 «μερσεντέ»  (για να πηγαίνω απ’ την Εκάλη στο Κολωνάκι και το Πανόραμα στη Τσιμισκή) αδιαφορώντας αν, με τον τρόπο αυτό κατανάλωνα περισσότερο καύσιμο και επιβάρυνα  την ατμόσφαιρα με αέρια του θερμοκηπίου. Ακόμα και για την «υγεία των παιδιών μου» τοποθέτησα 8 κλιματιστικά μηχανήματα στο σπίτι και 108 στο «γραφείο» για να μην αναφερθώ στη καφετέρια όπου, τα κλιματιστικά δουλεύουν με τις πόρτες ανοιχτές αλλιώς οι πελάτες θα πάνε αλλού για το φραπόγαλό τους.

Επειδή δεν είναι δυνατό εγώ να κυκλοφορώ με Ματιζ και ο Λούλης με Καγιέν πούλησα το χωραφάκι (που δούλευε ο παππούς) και πήρα Χάμερ ΙΙ. Ο Λούλης έπαθε τη πλάκα του αλλά αυτό δεν είναι το νόημα της ζωής (στην Ελλάδα);

Στη προσπάθειά μου να περνάω καλά και να μη στενοχωριέμαι με όσα γίνονται στο κόσμο αλλά και για να μη δημιουργήσω «ψυχολογικά προβλήματα» στον κανακάρη και στη κοράκλα μου τους πήρα Gti  και γκάμπριο. Για τη σύζυγό μου αγόρασα Γκράντ Βιτάρα (με βινεοκάμερα για να βιντεοσκοπεί τους μεροκαματιάρηδες που πατάει στο δρόμο) ενώ στη γκόμενα έκανα δώρο SLK επίσης γκάμπριο.

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη που νοιάζεται για τα κοινά και λαβαίνει μέρος στο πολιτικό γίγνεσθαι τις τελευταίες δεκαετίες εκτέλεσα πιστά τα εκλογικά μου καθήκοντα με αποτέλεσμα όλες (μα απολύτως) οι κυβερνήσεις να πάνε τη χώρα μπροστά σε όλους (μα απολύτως) τους τομείς. Το αποτέλεσμα είναι ότι, από τα πρώτα διόδια της ΕΟ 1 μέχρι τη Λαμία και στις δύο πλευρές του δρόμου έχουν ιδρυθεί πάνω από 500 βιομηχανίες που κατασκευάζουν τα πάντα από ατράκτους για τα 100 F16, τα Mirage και τα Eurofighter που αγοράσαμε (ή θα αγοράσουμε) μέχρι αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, ανταλλακτικά ακόμα και υλικά για την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία. Όσοι λένε ότι τα εργοστάσια αυτά δεν είναι παρά κουφάρια που ανήκουν στους μεγαλύτερους «επενδυτές» του πλανήτη (τις ελληνικές τράπεζες) δεν κάνουν τίποτα παρά πάνω από το να πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας –και τη δική μου ως ενεργού και υποψιασμένου πολίτη.

Η αλήθεια είναι ότι είδα μία εκπομπή στην οποία Γερμανοί ερευνητές προειδοποιούσαν πως αν η Ευρώπη) συνεχίσει να καταναλώνει, ρυπαίνει και καταστρέφει με το σημερινό ρυθμό σε 50 χρόνια η Ελλάδα θα έχει μεταβληθεί σε έρημο.

Σκασίλα μου μεγάλη πρώτον γιατί εγώ δεν θα ζω σε 50 χρόνια, δεύτερο γιατί τα παιδιά μου θα ζουν στην Αγγλία, στην Αμερική ή στη Σουηδία και τρίτον γιατί, αυτά τα διαδίδουν οι κομμουνιστές και δεν τους πιστεύω.

Σε μία άλλη εκπομπή είδα ότι, η Σουηδία των, επίσης 9 εκατομμυρίων κατοίκων, θα είναι η πρώτη μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών της Eυρώπης που, στα επόμενα 15 χρόνια,  θα απελευθερωθεί από το πετρέλαιο χωρίς τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Τέτοια κορόϊδα που είναι οι Σουηδοί τι άλλο να περιμένεις; Θέλω να πω αντί οι άνθρωποι να σκέπτονται πώς να περάσουν καλύτερα ψάχνουν τρόπους να απαλλαγούν από το πετρέλαιο. Δε βλέπουν τους δικούς «φορείς» που καταφεύγουν στο ΣτΕ για να  εμποδίσουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών με τη δικαιολογία ότι δε μπορούν να γεννήσουν τα γίδια της Εύβοιας;

Θα κλείσω αυτό το σημείωμα με το παράδειγμα της Ισλανδίας, που μέχρι το 2050 θα μπορεί να τροφοδοτήσει όλα τα αυτοκίνητα και τα πλοία της με υδρογόνο που θα παράγεται από ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από ανανεώσιμους πόρους, και τη Βραζιλία που σκοπεύει στα επόμενα πέντε χρόνια να καλύπτει ενεργειακά το 80% του μεταφορικού της στόλου με αιθανόλη που προέρχεται κυρίως από το ζαχαροκάλαμο.

Αντί οι χώρες αυτές να ακολουθούν το δικό μας παράδειγμα και να αναπτύσσουν τεχνολογίες Κουρουπητού προσπαθούν να απεξαρτηθούν από το πετρέλαιο! Και είναι αυτές οι πρακτικές, αντί αυτές που προτείνω εγώ και οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 και μετά, που κάνουν τον κόσμο να βαδίζει ολοταχώς προς τη καταστροφή. Δεν είναι κρίμα;_K.K.

       'Αλλα 'Αρθρα

 
     
  Σχεδίαση, Φιλοξενία: Τεχνόπολις Α.Ε. - © 2006-2008 Powered by