Εφημερίδες/Πρώτο Θέμα/2006
Φλουρί κωνσταντινάτο ( 20-07-2008 )

Κάθε φορά που παρακολουθώ τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή στο μυαλό μου έρχεται το τραγουδάκι που λέγαμε όταν είμαστε παιδιά...

«...Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο...

Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο...»

Σαράντα χρόνια το ίδιο τροπάρι.

Λεει ο ένας (λες και 10 χρόνια έλειπε απ’ το σπίτι και δεν ήξερε τίποτα για το ...φόνο)

«...Ο Έλληνας πολίτης έγινε επιτηρούμενος, υποκλεπτόμενος, απορρυθμιζόμενος, υπερχρεωμένος, επιστρατευόμενος, εξαπατώμενος, άφωνος...»

Απαντάει οι άλλος (λες και έλλειπε 20 χρόνια)

«...Απέναντι στην ανεργία απαιτείται ισχυρή κοινωνική συνείδηση από τα κόμματα και τα συνδικάτα... Δεν σας νοσταλγεί ο ελληνικός λαός. Εσείς νοσταλγείτε την εξουσία και τις καρέκλες...»

Συμπληρώνει η αντιπρόσωπος ενός εργοστασίου που έκλεισε αλλά προσποιείται την ανήξερη.... «Η πολιτική σας είναι μπάστε σκύλοι αλέστε. Η κυβέρνηση περπατάει σε αντιλαϊκά μέτρα, με νόμους που ψήφισε πρώτη η αντιπολίτευση..». Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού λεει ότι «χρειάζεται μία άλλη πολιτική» χωρίς να λεει ποια είναι.

Και ενώ στη Βουλή, στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου τραγουδούν το (διαχρονικό) τραγουδάκι στο κόσμο (και στην Ελλάδα) γίνεται ο κακός (και ο καλός) «χαμός».

Η «φίλη και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ» Τουρκία αμφισβητεί τον εναέριο χώρο, προβάλει θέμα «γκρίζων ζωνών», απειλεί με πόλεμο αν η Ελλάδα αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα έχει υποβιβαστεί σε προϊστάμενο του CAOC *coordinated Air Operations Center) και αναφέρεται στον αμερικανό διοικητή στη Σμύρνη. Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ είναι σκέτη κωμωδία, με την Άγκυρα να κάνει τις Βρυξέλες να χορεύουν το χορό της ...κοιλιάς. Παράλληλα και επειδή η Τουρκία δεν είναι (σύμφωνα με τις ΗΠΑ) Ιράν, ετοιμάζεται (με τη βοήθεια των αμερικανών και καναδών) να κατασκευάσει τέσσερα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα αν ένα από αυτά σκάσει ο γίγαντας ελληνικός λαός να φέγγει τη νύχτα από τη ραδιενέργεια.

Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα νέο Ιράκ, με την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και του Μοντενέγκρο ως «ανεξάρτητων» κρατών που είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει νέο κύκλο αναταραχής. Εκτός από αυτά στα δυτικά τα αμερικανά ετοιμάζουν το μέτωπο της «μεγάλης Αλβανίας» που θα επηρεάσει   άμεσα την πτωχή Ελλάδα. Στην επόμενη φάση και εφ’ όσον όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα του Γούλφοβιτς, θα τεθεί θέμα επίσης «μεγάλης» Βουλγαρίας, άρα Fyrom άρα Μακεδονία, περιοχή που όπως αναφέρθηκε στις ελληνικές εφημερίδες και όπως (έμμεσα) επιβεβαιώθηκε από τη Συμφωνία της Οχρίδας, οι αμερικανοί θεωρούν «περιοχή υπό κατοχή». Μόλις οι Αλβανοί κοσοβάροι πάρουν το πράσινο φως για να «ανεξαρτητοποιηθούν) τα 16 αυτοκυβερνούμενα κανόνια τους θα γίνουν ...123 και αυτά ενώ, στην Ελληνική Βουλή οι αρχηγοί και οι πατέρες του Έθνους θα λένε το τραγουδάκι της αρχής.

Και καλά με την (ανύπαρκτη) εξωτερική πολιτική. Θα διορθωθεί από τη νέα υπουργό Εξωτερικών. Με τα άλλα τι γίνεται; Με την ...ανεργία για παράδειγμα που όλες οι κυβερνήσεις αντιμετώπισαν προσλαμβάνοντας ακόμα  περισσότερους δημόσιους υπάλληλους. Πως θα αντιμετωπιστεί; Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ λεει όταν η Ελλάδα γίνει Ιρλανδία. Ο πρωθυπουργός όταν υπάρξει «κοινωνική συναίνεση». Για να γίνει το πρώτο πρέπει οι Έλληνες να γίνουν Ιρλανδοί. Για να γίνει το δεύτερο πρέπει να υπάρχει κοινωνία. Και τα δύο χλωμά τα βλέπω εκτός αν με τον όρο «κοινωνία» εννοούμε τον αριθμό των «μερσεντέ» που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας οπότε υπάρχει ελπίδα.

Κατόπιν αυτού και των οικιών υμών εμπιπραμένων ας άδωμεν όλοι μαζί...

«...Σας πήραμε, σας πήραμε βαρέλι δίχως πάτοοοο...

Μας πήρατε, μας πήρατε φλουρί κωνσταντινάτοοοο......»._Κ.Κ.

 

       'Αλλα 'Αρθρα

 
     
  Σχεδίαση, Φιλοξενία: Τεχνόπολις Α.Ε. - © 2006-2008 Powered by